Thermografie


Met warmte bekeken, met warmte omarmd

Medisch Thermografisch borstonderzoek

Snelle opsporing van afwijkingen

Geschikt om de vorming van nieuwe bloedvaten in de borst op te sporen. Nieuwe bloedvaten kán wijzen op tumorvorming. Tumorvorming in zo’n vroeg stadium kan niet met een mammogram of echo aan het licht worden gebracht.

Veilig

Stralingsvrij en onschadelijk voor uw gezondheid.
Vrouwvriendelijk U wordt niet aangeraakt en de borsten worden niet samengedrukt. Het onderzoek is volkomen pijnloos en vrouwvriendelijk.

Vrouwen met kleine/grote borsten of borstimplantaten

Geschikt voor vrouwen bij wie mammografi e niet mogelijk is. Dit geldt met name voor vrouwen met grote borsten, veel klierweefsel, borstimplantaten of zeer kleine borsten.

(Ex-)borstkankerpatiënten kunnen een thermogram gebruiken

Om hun borstgezondheid op een pijnloze, laagdrempelige manier te monitoren. Ook kunnen zij zo zien of hun therapie aanslaat.

Geen verwijsbrief nodig

U heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts of specialist. De resultaten van het thermogram kunt u uiteraard wel met uw huisarts of specialist bespreken.

Preventief Borstonderzoek met Thermografie
  • Stralingsvrij
  • Veilig en Pijnloos
  • Voor vrouwen van alle leeftijden

 

De prijs voor een full bodyscan bedraagt 235 €. Een scan van 1 welomlijnde regio (de borstregio bijvoorbeeld) start vanaf 135 €.

Download PDF brochure

thermografie

Veelgestelde vragen


Kan medische thermografie worden gebruikt om de diagnose kanker te stellen?

Nee.
De diagnose kanker kan alleen worden gesteld door middel van weefselonderzoek.
Met medische thermografie is het mogelijk om het stellen van een diagnose te ondersteunen. Bij verdachte aanwijzingen zal altijd worden doorverwezen naar de huisarts en/of het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Betekent een medisch thermogram zonder afwijkingen dat ik 100% gezond ben?

Nee.
Net als iedere andere onderzoeksmethode geeft medische thermografie geen 100% garantie.

Is medische thermografie een alternatief voor mammografie of het bevolkingsonderzoek?

Nee.
Medische thermografie brengt temperatuursverschillen in beeld met passieve infraroodopnamen terwijl mammografie een röntgenfoto is die massa’s en structuren in beeld brengt. Deze twee technieken zijn fundamenteel verschillend en geven ook totaal verschillende informatie.
Thermografie is met name geschikt voor vrouwen met kleine of juist grote borsten en vrouwen met borstimplantaten.

Thermografie is een pijnloze, niet-invasieve, klinische test zonder blootstelling aan straling. Het kan gebruikt worden als onderdeel van een programma voor vroege detectie dat vrouwen van alle leeftijden de gelegenheid biedt om hun borstgezondheid te monitoren.

Zie ook: www.meditherm.com

Zijn er nog verborgen kosten?

Nee!
De prijzen, aangeboden diensten en de uiteindelijke kosten zijn zoals vermeld in de prijslijst.
Er zijn geen extra kosten voor interpretaties en rapporten want dat zit al bij de prijs inbegrepen!

Let op! Voor een complete borst-thermografie is altijd eerst een baseline nodig die bestaat uit twee scans minimaal 90 dagen uit elkaar!

Wat kost een baseline?

Om een baseline te maken zijn twee afspraken nodig die minimaal 90 dagen uit elkaar liggen.
De prijs van een enkele afspraak is €120 en van een complete is dus baseline €240.

Wat is een baseline?

Een baseline is een nullijn-meting. Een uitgangspunt dat gebruikt kan worden voor verdere vergelijking.
Bij borst-thermografie is de baseline een persoonlijk archief met daarin een thermische vingerafdruk van jouw lichaam. Een stabiele gunstige baseline is de ideale situatie want dit betekent dat er niets verandert.

De baseline bestaat uit twee scans die minimaal 90 dagen na elkaar gemaakt zijn. De periode van 90 dagen is belang omdat dat de tijd is die cellen nodig hebben om zich te verdubbelen. Vandaar dat er twee afspraken nodig zijn om een baseline te maken.

Wordt Thermografie vergoed door de verzekering?

Op dit moment voor zover wij weten helaas niet!
Wij hebben besloten de prijs zo laag mogelijk te houden om thermografie toch toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk vrouwen.

Steeds meer ziekenhuizen en verzekeraars zijn bekend met thermografie maar gaat erg langzaam. Zodra wij weten dat een bepaalde verzekeraar thermografie vergoedt dan zullen wij dit melden.

Mocht je een verzekeraar weten die wij niet laat ons dat dan weten zodat wij onze informatie aan kunnen passen.

Thermografie hoeft niet duurder te zijn dan mammografie. Als je een mammografie in het ziekenhuis laat doen dan betaal je deze uit het eigen risico als je dat nog niet hebt gebruikt.

Hoe gaat Borst-Thermografie in zijn werk?

Aan de hand van een lijst van vragen bespreek ik jouw medische geschiedenis en eventuele klachten met je.
Voor een borstonderzoek word je na het intake-gesprek verzocht je bovenkleding uit te trekken. De onderkleding mag je aanhouden. Daarna wordt de scan gemaakt. Dit duurt ongeveer vijf á tien minuten. Totaal zijn we ongeveer 30 minuten bezig.

Er worden dan vijf scans gemaakt. Dit doet geen pijn en is niet oncomfortabel. Het zijn namelijk foto’s die met een speciale infrarood camera worden gemaakt. Hierbij komt ook geen straling vrij omdat de camera niets anders doet dan het vastleggen van het warmtebeeld van jouw lichaam. Mocht je tijdens het maken van deze scans vragen hebben dan kun je deze gewoon stellen.

Na ongeveer een week ontvang je een rapport.

Voor een complete baseline scan wordt drie maanden na het eerste thermogram een tweede thermogram gemaakt. Op deze manier kan mogelijke groei van weefsel worden uitgesloten of bevestigd. De celverdubbelingssnelheid van kanker is ongeveer 90 dagen. Daarom zal het vergelijken van beide scans (na drie maanden) een goed beeld geven van de gezondheid van jouw borst.

Mocht het eerste thermogram aanleiding geven tot dringend onderzoek door een specialist, dan neemt ik direct telefonisch contact met je op. Wanneer daar geen sprake van is, ontvangt je binnen twee weken na het tweede thermogram een volledig rapport per per e-mail.

In het rapport staat of er aanwijzingen bestaan voor fysiologische afwijkingen.
In het rapport staan geen directe diagnoses. Wel wordt aangegeven of er reden zou kunnen zijn voor vervolgonderzoek. Je kunt het rapport in dat geval meenemen naar jouw (huis)arts/specialist voor eventuele verdere stappen. Mocht je er prijs op stellen doorverwezen te worden naar een niet toxische therapeut dan is dit natuurlijk ook mogelijk.
 Ook is advies mogelijk in de vorm van lifestyleveranderingen.

Hoe moet ik mij voorbereiden op een scan?

Om het beste resultaat te krijgen moet je een paar dingen doen en laten die ervoor zorgen dat je thermisch beeld van jouw lichaam niet beïnvloedt met dingen die niets met jouw gezondheid hebben te maken.
Vier dagen voor de scan:

Niet langdurig in de zon zijn of naar de zonnebank gaan
De dag vóór de scan:

De dag voor de scan niet uitgebreid sporten
Geen fysiotherapie-behandeling krijgen
Op de dag zelf:

Geen cafeïne houdende dranken (zoals cola of redbull) drinken.
Geen deodorant, crème, bodylotion en talkpoeder gebruiken
Geen strakke kleding dragen, geen strakke bh, en liever helemaal geen bh.
Niet scheren.
Neem iets mee om je haar mee op te steken.
Vanaf drie uur vóór de scan:

Geen warme dranken (zoals koffie of thee)
Niet roken

Contacteer ons


Uw bericht werd goed verzonden
Er ging iets mis tijdens het verzenden van uw bericht. Probeer nogmaals.
Neem gerust contact met me op

Heeft u het gevoel dat ik u kan helpen? Wil je graag een ziektebeeld of probleem afstemmen en bekijken of orthomoleculaire geneeskunde een oplossing kan bieden voor u? Ik ontvang u graag in mijn praktijk.

Contact details
Biezestraat 32
B-9220 Hamme

timmy.carle@gmail.com
00 32 52.200.111